Jun 28, 2012

Santapan Minda - 1

Sejak akhir-akhir nie suka baca tweet dat @SantapanMinda

Jika anda mahu membuat sesuatu, anda akan cari jalan. Jika anda tidak mahu membuat sesuatu, anda akan cari alasan.

Memang betul pun kan peribahasa kat atas nie?


Yeayyy!! Dah sampai

Pepagi datang office, dapat call from Gdex.
Budak Gdex tanya ada kat office tak harinie sebab dia nak hantar barang from Sony.
Mesti la adakan...
Happy nyaa...
Ce teka apa dalam nie?
Tak boleh bukak sekarang sebab kerja under jajahan Sony.
Nanti kat rumah baru boleh bukak.
Kang kata saya curi barang Sony plak...
Tunggu okay....

Jun 26, 2012

Swiss Inn Sg Petani

Pizza Hawaiian yang sangat sedap.
Husband makan tak cukup.
Siap kata nak order lagi.
Rania tak boleh duduk diam sebab dah nampak swimming pool.
gelabah je nak terjun...
Rania gelisah sebab tak sabar nak mandi.

Beriadah Bersama Rania

Photo lama. baru nak upload kan.

Sebab photo nie ada dlm hp hubby.

Baru ada peluang nak send photo kat blog.

Picnic kat sungai tekala

Makan kat Watie Corner

Masakan kampung yang sangat sedap

Baby Ninja

My Ninja Girl

Redeem Bonuslink Point


Redeem Bonuslink point dapat la RM50 Parkson Voucher...

Voucher ni beli mainan untuk Rania...

Jun 22, 2012

Pot Luck kat office bah. 3

Aktiviti pot luck bulan June..

Next birthday siapa plak yer…

 



This email is confidential and intended only for the use of the individual or entity named above and may contain information that is privileged. If you are not the intended recipient, you are notified that any dissemination, distribution or copying of this email is strictly prohibited. If you have received this email in error, please notify us immediately by return email or telephone and destroy the original message. - This mail is sent via Sony Asia Pacific Mail Gateway.

Pot Luck kat office bah. 2

HAPPY BIRTHDAY TO U!

HAPPY BIRTHDAY TO UU!

HAPPY BIRTHDAY TO YOU!

 

All my friends sangatlah baik hati celebrate my birthday time pot luck tadi.

Sangat best and sporting gile…

Love it! Hopefully we can be a great team in the future.

 



This email is confidential and intended only for the use of the individual or entity named above and may contain information that is privileged. If you are not the intended recipient, you are notified that any dissemination, distribution or copying of this email is strictly prohibited. If you have received this email in error, please notify us immediately by return email or telephone and destroy the original message. - This mail is sent via Sony Asia Pacific Mail Gateway.

Jun 21, 2012

Queensland larang import nenas Malaysia

Queensland larang import nenas Malaysia?

Kenapa eh?

Nenas Malaysia tak bagus ker?

Nenas Malaysia takde kualiti ker?

 

Nak tahu?

Beli paper Berita Harian.

 

 



This email is confidential and intended only for the use of the individual or entity named above and may contain information that is privileged. If you are not the intended recipient, you are notified that any dissemination, distribution or copying of this email is strictly prohibited. If you have received this email in error, please notify us immediately by return email or telephone and destroy the original message. - This mail is sent via Sony Asia Pacific Mail Gateway.

Hadiah Birthday

Terima kasih untuk Incik Suami sebab belikan rantai nie untuk birthday yang ke 28..
Dah tua ok...
Suka sangat dapat rantai nie...

Pot Luck kat office bah. 1

Hari nie busy list down menu untuk pot luck esok.

Menu yang dibincangkan sebentar tadi;

Nasi Beriani
Ayam Masak Merah
Kari Kambing
Daging Kurma
Acar Timun
Ais KriM Malaysia
Jelly

Esok saya akan ambil gambar untuk korang terliut kay!


-------------------------------------------------------------------
This email is confidential and intended only for the use of the individual or entity named above and may contain information that is privileged. If you are not the intended recipient, you are notified that any dissemination, distribution or copying of this email is strictly prohibited. If you have received this email in error, please notify us immediately by return email or telephone and destroy the original message. - This mail is sent via Sony Asia Pacific Mail Gateway.
-------------------------------------------------------------------

Jun 20, 2012

Alamanda Privilege Card

Jummaat minggu lepas, saya lunch di Alamanda.
Ternampak iklan free cosmetic bag kalau kita renew member card.

Before this saya memang ada Alamanda Privilege card.
So saya pergi kaunter pertanyaan untuk renew.

Saya dapat cosmetic bag nie. Sangat cantik kan?
Bertuah ler dapat free...

Card nie kegunaan nya untuk shopping kat kedai fashion jer.
Kat kedai makan ke tak laku card nie.

Cosmetic bag nie ada 2 colours.
Ada colours blue and gold.
Saya pilih blue sebab gold macam menyerlah sangat kan...

I kan low profile!!
Hehehe....


-------------------------------------------------------------------
This email is confidential and intended only for the use of the individual or entity named above and may contain information that is privileged. If you are not the intended recipient, you are notified that any dissemination, distribution or copying of this email is strictly prohibited. If you have received this email in error, please notify us immediately by return email or telephone and destroy the original message. - This mail is sent via Sony Asia Pacific Mail Gateway.
-------------------------------------------------------------------

Dapat Surat Cinta

Today, me memang bad mood gila.
Nak tahu cita tak kenapa?
U olls kalau kat office mesti dapat email best2 ke, lawak ke, atau sumbangan ke kan?
Mesti pernah dapat kan?


Sama juga la macam saya.
Saya dapat one email regarding sumbangan untuk one baby yang ada sakit ALCAPA.
Baby nie memerlukan wang untuk pembedahan.
Email baby nie saya dapat dari officemates.


Atas kata sepakat, bdk2 office nak collect wit untuk bagi sumbangan la kan kat baby cute nie…
Saya beri la sedikit sumbangan…


Saya juga forwardkan email tue pada husband and my dad. Mana lah tau kalau diorang pun nak membantu kan.


Tanpa di duga, HR panggil dan member surat cinta kata yang saya dan kawan2 telah misused email office.
Then adalah org tue siap cakap “Kalau tak kenal orang tue, tak payah tolong”??
U olls setuju x?


Means kalau kita jumpa pengemis kat tepi jalan, kita tak payah tolong sebab kita tak kenal??
Boleh ke macam nie??

Jun 18, 2012

Sausage Mc Muffin with Egg Coupon from MCD

Hi kawan-kawan....
Ada cite best!!
MCD Kasi breakfast coupon...
Hari-hari kita breakfast MCD (18-24 June)

Siapa nak coupon nie?? Klik link kat bawah.

Sorang boleh redeem 4 Sausage Mc Muffin with Egg.
Oklah kan... Kenyang kot. Lepas makan terussambung tidur...
Boleh jadi tembamsss!!

Harga asal RM4.90 tau.. Now jadi RM2.50 JER OK...
Apa lagi!! Minggu nie tibai MCD ler...

Jun 15, 2012

Eskem untuk Event

Pada sesiapa yang nak buat event. Tak kesah la kenduri kawenn ke, launching ceremony ke, karnival ke, gathering ke, birthday party ke. Any event la & berminat nak order Ice Cream macam uollss makan sundae cone kat MCD boleh la contact orang kat bawah nie.

Saya terjumpa blog & FB yang promosi kan Ice Cream nie. 

Jun 14, 2012

Triumph Warehouse Sales


Summary: Triumph is having its Warehouse Sale now. Products that offered are bra , lingerie , panties and many more. It’s starts from 10am to 9pm. Please go and check it out now.

Company: Triumph Malaysia

Date: from 26th June 2012 to 1st July 2012

Venue: Main Atrium , Lower Ground , SStwo Mall , Petaling Jaya , Selangor

Jun 13, 2012

Nak Top up RM5 free daripada Program Perdana Leader Fellowship??

Program Perdana Leader Fellowship adalah anjuran Kementerian Belia dan Sukan.

Program Perdana Leader Fellowship adalah satu program penjenamaan semula menggantikan The Leader yang merupakan satu daripada enam (6) inisiatif (Transformation Initiatives) yang dibentuk sewaktu Makmal Transformasi Pembangunan Belia.

Program ini menggunakan pendekatan berkonsepkan gabungan latihan internship dan mentorship bagi melatih, membimbing dan meningkatkan ciri-ciri kepimpinan dalam diri belia.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Program Perdana Leader Fellowship, anda boleh layari http://interaktif.kbs.gov.my/theleader/ atau http://vyrec.com/mari-sertai-perdana-leader-fellowship

Sebagai tanda menghargai jasa anda, IPPBM akan memberi sagu hati berbentuk nilai tambah prabayar (topup credit) bernilai RM5.00 kepada 5,000 orang pertama yang menjawab kajian ini. Nombor kod top-up akan dikirimkan melalui email kepada anda yang berjaya.

Pembayaran top-up akan dibuat SELEPAS pihak IPPBM menerima penyertaan 5,000 responden. Selepas menerima kod topup, anda diberikan tempoh selama dua (2) minggu sekiranya terdapat sebarang aduan berhubung kod nombor topup.

Untuk menyertai survei ini sila klik ke Borang Kajian. Kesemua jawapan dan pandangan anda akan dijadikan input kajian tersebut.

Jun 12, 2012

Shopping Barang Cleaning


Ini adalah antara barang-barang yang saya shopping kat Tesci Nilai.
Target: Barang-barang mencuci rumah

Nak tahu kenapa saya berniat nak beli barang-barang cleaning nie?
Sebab Khamis nie akan ada orang datang cuci rumah saya di Kuarters KLIA.

Saya terjumpa iklan kat peti surat 'Cleaning Service'
Disebabkan faktor-faktor saya amat busy di hujung minggu.
Saya pun berminat la dengan service cleaning nie.

Tak sabar nak tunggu hari Khamis.
Mesti rumah ku bersih dan berbau harum dengan Dettol - Lavender.

Dapat Birthday Card from Optix World

Alhamdulillah.
Terima Kasih kepada Optix World Metropoint, Kajang.
Tak sangka diorang ingat kat customer diorang.
Service diorang pun ok.
Harga memang murah...
Saya masih ingat lagi, saya beli spec brand BONIA. Harga RM270 daripada harga asal RM420.

Husband plak beli sunglasess haga RM399 daripada harga asal RM699.

Murah kan?


Voucher RM50. Ingat nak ambil sunglasess sebijik.
Dalam proses pujuk incik suami.



Ini antara cawangan Optix World.

Jun 8, 2012

Dinner @ Swiss In Sg Petani


Kejadian hari Jumaat 1st June. hehehe...
Kami makan di Swiss Inn Sg Petani sebab malas nak keluar hotel.
Lagi pun kami kepenatan sebab perjalanan sangat jauh.
Kami stay kat Swiss Inn Sd Petani selama 3 hari 2 malam.
Hotel condition selesa. Tapi yang tak best nya swimming pool sini terlalu ramai orang sebab ada ramai orang luar stay kat hotel nie.

~Kami~


Fresh Orange and Ice Lemon Tea
Fresh Orange nie saya punya. Sedap rasa. Cukup masam and manis nya. Ice Lemon Tea, incik suami punya. Adik ipar saya minum ais kosong jer.
Abah and Rania
 Rania manja dengan abahnya sejak akhir-akhir nie.
Mee Goreng Mamak
 Mee Goreng Mamak order 2. Untuk saya and adik ipar.

Mushroom Soup
  Mushroom soup kepunyaan Rania.

Chicken Chop
  Chicken Chop kepunyaan incik suami

Garlic Bread
  Garlic bread makan ramai-ramai..

Banana Split
  Banana Split nie sedap....

Tengok mulut anak dara
 Alolololo... Anak dara nie nya mulut... cubit kang...