Jan 31, 2010

Just Back From Lumut.

Yesterday bring my parents to Lumut.
My dad frens daughter wedding (syake)
We stay for 1 nite at Damai Laut Lumut.
Ini syake dgn mak andam.

On the way to our room
ni gatal nak amik pict la nih...

beriadah bersama petang tue...
mlm tue g mkn ikan bakar lumut

balik je terus main saidina bsama...
tgk sape yg kalah?

Jan 24, 2010

I Surrender


By, I surrender!!!

Jan 23, 2010

LOVE and HOPE


LOVE: By saya & Parents saya
HOPE: They always with me forever

Jan 22, 2010

Pinky wat muka kesian!!



Pinky!! U want Tunaa???

It's Me

She May Be Confused
About Alot Of Things
But She Knows The
Only Times Shes Truly
Happy Is When Shes
With Him.=)

Jan 21, 2010

SAIFUL BERSAMA PAKNIL

Salam.....
Hari nie tergerak nak tulis N3 tentang tetamu Radio Era..
Tiap pagi otw pergi kerja aku akan buka siaran radio n semata-mata nak dengar lawak pak nil n din beramboi..
Tapi sejak akhir2 n, pak nil selalu cite kisah SAIFUL..
Apa yg aku faham dlm cerita pak nil:
Saiful seorang remaja yg ditinggal kekasih dsebabkan dia mengalami kemalangan.
Saiful koma, dan mengalami kecederaan yg parah.
Bibir Saiful digantikan dengan isi paha beliau.
Dan dr suara beliau yg kedengaran dlm Radio Era, aku dapat bayangkan mcm mana sukar nye beliau utk
berkata-kata...
Tergerak hati utk melihat wajah beliau.
AKHIRNYA...
Ini la wajah beliau yg dapat ku cari..

Sedih tgk wajah beliau...
Dtimpa kemalangan, kehilangan kekasih yg dsayangi..
Tetapi beliau mempunyai kelebihan dengan memcipta lirik..
Komposer terkenal AJAI juga minta lirik yg SAIFUL cipta..
Semoga SAIFUL berjaya dengan hasil ciptaan nya.

Jan 20, 2010

Klik time move office...

Ni nak citer sket.... Picture2 yg di bawah nie dah lama amik dah... time awal2 bulan n.... Time sibuk nak pindah kan barang2 ke office baru.... Sibuk pindah barang, kami pun sibuk laa bgambar...

Intan & Me

Abg Amir, Kak Ani & Intan

Jan 19, 2010

Picture Anak Dara & Mak Dara


Ini picture: Noor, Kak Ita, n Kak Ila


Ini Picture: Kak Mas, Kak Rin, Kak Rid

Jan 18, 2010

My Lovely Parents


Ini parents saya...
Picture terbaru diambil untukl tahun nih...

Jan 17, 2010

Giant Cat!!

Sesaja tgk picture kucing..
Last2 tjumpa picture kucing nih.
Apa tuan dia kasi makan sampai jadi mcm nih...

Photo untuk Jan 2010

Photo yg paling aku suka untuk bulan nie:

Titanic sesat di paya bakau...

Nie sebenar nye candid time nk tjatuh... tersadung batu..

Ini muka merajuk dgn org pizza hut tue.
B dah abis mkn dah pizza dia..
Spaghetti aku xsampai2.
Air dah minum 2 gelas dah time nih.

Jan 16, 2010

Gerhana paling awal tahun 2010


Rasa-rasa aku sepanjang 2009 ini acapkali gerhana berlaku-bulan atau matahari. Banyaknya berlaku gerhana menjadi petanda akhir zaman. Bahkan hampir semua tanda kecil Kiamat sudah berlaku. Hanya menunggu tanda besar sahaja. Mat Saleh lagi cepat mahukan Kiamat, 2012 dah berlaku. Dengan teknologi canggih cuba digambarkan peristiwa Kiamat. Tapi hanya di bumi? Sedangkan Kiamat berlaku melibatkan seluruh alam. Dan hakikat Kiamat dengan kedahsyatannya hanya Allah yang tahu.
Semalam adik2 ku semangat ke Putrajaya utk tgk gerhana nih.. Tapi malang nya gerhana tue xberapa nampak sbb awan yg tebal n mendung... Kesian...
Hurmmm..... Sepanjangg hidup ni, xpenah plak tgk mcm mana gerhana nih leh berlaku... Plan hari tue nak join. Tapi aku dah bekerja... So xleh la join...

Jan 14, 2010

Birthday Sis Ila....


Hari nie pagi2lagi dapat tau ade birthday girl....
Cube teka sape dia??
Xsilap 1st person utk tis year la i wish....
Anyway HAPPY BIRTHDAY SIS ILA...
SEMOGA PANJANG UMUR...
MURAH REZEKI...


Jan 11, 2010

Today in my new office....


Hari nie buat pengetahuan tuan-tuan/puan-puan....
Kami beramai2 memulakan kerja di office baru....
Okay la... not bad... tapi susah nak menular kemana2 sbb kantin jauh...
Kalau g mkan mesti sampai office makanan tue dah abis proses.... hahaha mcm tipu je kan...
pape pun.... masih ramai lagi yg sibuk mengemas tempat masing2...
Hopefully semua staff kat sini boleh terima kami dgn seadanya...

Bermula laa....


Waaa.... kami dapat bantuan dari ku power yg gagah berani....
hehehe... Mekaceh ye abg2 yg byk menjahanam kan meja2 sampai renggang meja abg zul ku tgk... ganazs giler ku power nih...
Time 1st trip barang sampai kat ofis baru kannn.....
Aku, kak fiza, candice n kak ani punye mulut je yg bising kat atas tue...
hehehe....
Tapi satu pengalaman yg amat menyeronok kan..
dari situ kita dapat tgk siapa yg rajin menolong.... siapa yg rajin tgk.... siapa yg rajin memberi arahan.
siapa yg xdtg langsung!!!!
yang paling best, sempat plak kami amik gambar time buy angkat barang tue... yg pelik nye camera siapa yer??
sampai sekarang xdapat tgk picture tue..
klu ade nnt aku attachkan ok!!

Jan 8, 2010

Packing to move


Today just to inform, that i need to pack all my stuff. Why???
Tomorrow we all in tis office need to move immediately...
Hehehe.... Bankcrupt???
Bukan la...
Kami semua dapat office baru...
Tapi semua mcm xsuka..
Sebab???
  • Bercampur dgn kaum2 yg xsama jenis (ahakz).. xdelah... main2 je...
  • Sebab utama adalah............ Jeng3x.... Kamii selalu buat office huru-hara.. happening!!!
  • Tapi akan dtg kami kene tutup mulut kami... jadi seorang yg hipokrit kaa??


Jan 7, 2010

Cream Puff....

Oh man, please help me to find cream puff....
Where i can find this....
Please!!!!

Jan 6, 2010

Perkara yg paling penting aku buat setiap hari...


Setiap hari bila baik keje, aku mesti log in facebook.
Apa yg ada dlm facebook?
Aku akan check barnbuddy.

Same also with my hubby FB.
Dia n abg ipar dia still play the same game..
Seronok k...
Tiap kali call hubby, hubby mesti pesan jgn lupa harvest farm dia...
Kalau xde topic nak sembang, mesti buka topic barnbuddy nih..
Barnbuddy boleh mengeratkan lagi hubungan kami suami isteri..
hukhukhuk

Then, bila dah penat harvest farm aku n hubby, aku gatal kan tangan letak weeds n bugs kat farm orang lain.
Settle wat dajal kat farm org... sibuk baca blogger org lain...
Tue la activity aku setiap kali aku balik kerja.
Tak kira balik pukul berapa pun aku tetap akan online.
Kalau x, hati mmg tak tenang sbb tanaman xharvest lagik...
Ini lah penangan facebook.

New work task!!

Really tension bulan nih... awal-awal tahun dah jadi benda yang  xsuka.... Sebab:

  • Kerja partner aku nye tapi aku kene buat
  • Kerja bos aku pun kene buat (report dia)
  • Kerja baru utk mengelakkan kesalahan yg penah terjadi last year. so ade la step tambahan bos aku tambah... kerja n bukan senang... aku kene g warehouse sendri tgk physical... ade ke x...
Sabtu minggu ni kene datang kerja sebab nak kena angkat barang. Semua dalam office nih kene pindah office baru yg sangat-sangat jauh lokasi nya...