Sep 29, 2012

Kenapa Maybank perlu bagi saya tiket ke Legoland

"5 sebab Kenapa Maybank perlu bagi saya tiket ke Legoland"

Sebab utama, Maybank adalah bank yang pertama dalam hati saya.

1. Akaun Simpanan
- Gaji saya masuk melalui Maybank.
- Sangat mudah nak menggunakan Maybank service sebab saya tak perlu ke kaunter.

2. Etiqa Insurance
- Semua kereta saya, saya ambil insurance under Maybank Etiqa Insurance.
-Urusan sangat mudah dan cepat.

3. Maybank Gold Investment
- Ibu bapa saya mengajar saya mengenai pelaburan kepada anak-anak mereka melalu Maybank Gold Investment.
- Turun naik harga emas lebih mudah dlihat menerusi Maybank.

4. ASNB Investment
- ASNB Investment juga tidak dilupa, saya setia dengan ASNB Investment melalui Maybank

5. Maybank2u.com.my
- Ini sangat penting bagi saya kerana sejak berdaftar dengan Maybank2u.com.my, saya tak pernah bersusah payah keluar membayar bill utiliti.
- Saya juga menggunakkan Maybank2u dengan memberi wang belanja kepada kedua ibubapa saya setiap bulan.
- Juga tanggungjawab saya membayar PTPTN melalui Maybank2u.
-Mudah, hanya duduk di depan computer dengan satu urusan. Segalanya mudah dengan bantuan Maybank.

Maybank Bloggers Contest

Terbuka kepada semua warganegara Malaysia dan dah tentu lah Blogger kan.


Syarat-Syarat :

1. Buat entri "Kenapa Maybank perlu bagi saya tiket ke Legoland | Why Maybank should give me ticket to Legoland . Tidak lebih dari 500 patah perkataan.

2. Penjurian di kira mengikut kreativiti , Originality dan unsur - unsur humor.

3. Boleh letak gambar ke, video ke nak kasi entri anda menarik.

4. Dah siap N3 dan di publish. Link  hantarlah  ke email social@maybank.com.my . 
Jangan lupa beri nama , No. Kad Pengenalan , Alamat , No Telefon dan jangan lupa link entri sekali yaa.


Tarikh penyertaan :

11 September 2012 - 30 September 2012


Hadiah :

Grand Prize - Sepasang season pass ticket ke Legoland Malaysia.
10 pasang Tiket Harian ke Legoland Malaysia.


Sep 28, 2012

Bajet 2013: Diskaun mudahkan bayaran PTPTN

Tajuk yang paling saya suka!!!!

Credit: Utusan


KUALA LUMPUR 28 Sept. - Beberapa insentif berupa pemberian diskaun akan diperkenalkan bagi memudahkan proses pembayaran balik pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN), kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.
Najib, yang juga Menteri Kewangan berkata insentif pertama adalah diskaun 20 peratus daripada jumlah pinjaman kepada peminjam yang menyelesaikan hutang sekali gus dalam tempoh setahun bermula 1 Okt 2012 hingga 30 Sept 2013.
"Manakala, bagi mereka yang membayar pinjaman secara konsisten mengikut jadual mulai 1 Okt 2012, diskaun 10 peratus setahun akan diberikan," katanya ketika membentangkan Belanjawan 2013 di Dewan Rakyat hari ini.
Perdana Menteri turut mengingatkan para peminjam bahawa hukum membayar hutang adalah wajib dan pinjaman PTPTN merupakan satu amanah.

Hadiah Poise dah sampai

Salam Jumaat. (✿◠‿◠)
Rezeki Jumaat saya nak kongsi bersama-sama dengan kawan blogger.

Mak call bagi tau ada Nationwide Courier bagi card suh dtg office ambil parcel.
Kebetulan saya ada meeting di Bangi, singgah kejap pergi ambil parcel.

Bila buka, tengok 8 pack POISE PANTYLINER.
Then baru saya teringat yang saya dapat email congratulations saya one of the winners
And the gift is 6 month supply...

Alhamdulillah....
Nanti saya kongsikan gambar poise pantyliner tue yer....

Hadiah poise dah sampai

Salam Jumaat. (✿◠‿◠)
Rezeki Jumaat saya nak kongsi bersama-sama dengan kawan blogger.

Mak call bagi tau ada Nationwide Courier bagi card suh dtg office ambil parcel.
Kebetulan saya ada meeting di Bangi, singgah kejap pergi ambil parcel.

Bila buka, tengok 8 pack POISE PANTYLINER.
Then baru saya teringat yang saya dapat email congratulations saya one of the winners
And the gift is 6 month supply...

Alhamdulillah....

Nanti saya kongsikan gambar poise pantyliner tue yer....


Sep 26, 2012

Percuma Towel by Friso

Good News to all bloggers!!
Sesiapa yang anaknya minum susu formula Friso 3 Gold, anda akan dapat free towel yang sangat cute!!

Seriously I buy this 3 pack and get all 3 collections.;- cow, chicken and froggy....

Another good news... the price is more cheaper than last month. RM57.90. Previously, saya beli RM68.90..
Murah tak?? That's why saya grab 3 BOX even kat rumah ada lagi stok susu Rania 3 box.

Puas hati dapat beli susu and dapat free towel...

I LOVE FRISO!!!



box towel sangat comel

Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin



1.Follow blog nabila (done)
2.Buat entri tentang segmen ni
+ Tajuk Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin (done)
+ Letak banner dan linkkan kesini semula (done)
+ Letak/Printscreen jumlah follower korang ketika sertai segmen ini (done)
+ Tag rakan blogger lain

+ Publish entri tersebut
3.Hantar link entri ke ruang komen sebelum 30 September 2012 *11 Malam*





Sep 25, 2012

Shopping groceries @ Tesco Nilai

Gov dah gaji kan?? Since ya-ya pun off day 2 hari ni, saya ajak ler gi shopping brg dapur...

Banyak brg kperluan kat rumah tu dah habis.

Sampai je kat Tesco, ramainya umat kat Tesco.. Nak bayar kena Q panjang...

Si Rania dah mengamuk nak balik. Agaknya dia pun rimas tengok orang ramai...

Tesco skang offer brg baby... pampers, susu, baju semua murah... saya dapat grab 2 helai baju. 1 baju RM6 jer... murah kan? boleh la Rania pakai wat basahan kat nursery nnt.

Sep 24, 2012

Dapat sample Biore

Tenkiu Kao sebab sudi bagi sample sampai je depan pintu rumah...

Tenkiu

Lunch di Restoren Asam Pedas Bangi

Hari ni takde selera nak makan nasi.
Saya order kuewtiau kungfu dengan air tembikai + susu.

Selamat menjamu selera..

Breakfast for today

Hari nie tak de selera nak breakfast nasi ke mee ke...

Makan biskut nie selera plak... Sehat pun sehat kan...

Sep 21, 2012

Nak buat GA boleh tak?



Kalau saya buat giveaway ada blogger nak join tak?
Hadiah?? Tengah difikirkan... Mungkin dalam bentuk wang atau benda..

Anybody wanna join my 1st giveaway?

9 waktu mustajab utk menasihati anak-anak

Nak kongsi dengan kawan-kawan...

Lunch di Ayamas @ Rasamas Warta Bangi

Hari jumaat mesti cari idea nak makan kat mana. Mesti la plan nak makan jauh sikit dari office kan...

Kami plan nak makan kat Warta, Bangi. Round dalam tu ternampak Rasamas...

Kak siti ajak cuba. Apa salah nya klu kita cuba benda baru kan?

Pengalaman saya makan disini: Amik order memang pantas.. tapi order nya sampai lambat... memang laaa rasa marah tue membuak sebabnya tengah kelaparan...

Jom layan gambar kat atas nie...

McDonald’s New Samurai Beef Burger


McDonald's sekarang nie ada menu baru - New Samurai Beef Burger Introduction. Samurai meal ni ada 3: Katsu Curry McShaker fries & Sakura McFizz

oishi!
Jom pekena burger samurai....

Sep 20, 2012

Day 2 USS Time - P3

Zone 3 Ancient Egypt
Adik kesayangan bergambar sakan
- Treasure Hunters (game)
Naik kereta vintage..
old scoolll...
best jugak laaa

- Revenge of the Mummy (4D)
best best best...
puas hati

- Carter's Curiosities (merchandise)
Apalagi.. tempat shopping...
kami cuci mata jer...
tak berkenan pun barang mummy return nie

- Oasis Spice Cafe (food)
kat sini ada masakan melayu, egypt dll


Day 2 USS Time - P2

The Lost World

- Canopy Flyer (game)
yang nie saya tak naik.... turn hubby plak yg naik

- Dino Soarin (game)
yang nie naik sebab bawa Rania naik game nie... Suka Rania naik nie

- Amber Rock Climb (game)
yang nie pun tak naik... alaaa daki je dinding tue... xmenarik bg saya

-  Waterwolrd (game)
best.... cuba laaa


- Jurassic Park Rapids Adventure (game)
ala-ala water raft.. best giler

- Jurassic Outfitter (merchandise)
shopping-shopping souvenior......

- The Dino Store (merchandise)
Shopping jugakkkk....

- Discovery Food Court (food)
tempat makan ler... tapi saya tak masuk



Day 2 USS Time - P1

Hari yang ditunggu-tunggu..
Memang semua excited giler.. Pepagi dah bangun mandi...
Malam plak tidur tak lena... asyik tengok jam bila la nak siang nie...
hehehehe kecoh tak we all??!! hehehe..

Bas tunggu kami depan hotel kul 7am..
Gerak ke Bangunan Sultan Iskandar (BSI) untuk ke Singapore.

Bangunan Sultan Iskandar
Then settle segala urusan dengan kastam dan imigresen. Jam 10am bari kami jejak kan kaki di USS....
Turun bas tengok orang... mak aiiihhh beratur.. nasib baik agent dah settlekan tiket kami before gerak..

Zone 1 - Madagascar

Madagascar nie kami naik bot masuk dah hutan buatan manusia.
Tapi yang sedihnya child minimum height is 122cm...
So sesiapa yang ada anak below 122cm, terpaksa la begilir-gilir main game nie untuk jaga anak.

 
Info tentang Madagascar:
- A Crate Advanture (game)
Game nie la yang saya maksud kan tadi....
minimim height 122cm tau....

- King Julien's Beach Party-Go-Round (game)
Yang nie semua peringkat umur leh masuk...
hehehe.... suka budak-budak masuk sini.

- Penguin (merchandise)
Nie tempat nak beli souvenior from Madagascar Character.

- Marty's Casa Del Wild (food)
Menu kat sini Nasi padang, masakan Thai, chicken rice dll.

Zone 2 - Far Far Away

- Enchanted Airways (game)
Ini roller coaster.. huhuhu best-best..
Kanak kanak below 122cm tak boleh masuk tau.

- Shrek 4D Adventure (wayang)
Best sangat.. Tapi Rania takut. melalak dia dalam tue..

- Magic portion spin (game)
ni game utk bebudak

- Donkey Live (wayang)
yang nie donkey wat performance dan donkey comunicate dengan audience.
Best.... Donkey banyak kentut.. hahaha....

- Fairy Godmother's Portion Shop (merchandise)
souvenior from Shrek Character dll

- Fairy Godmother's Portion Factory (food)
Jual banyak fruit juice ala-ala potion lerrr 

- Goldilocks (food)
Makanan halal.... menu nya banyak ayam... ayam goreng..
ala-ala fast food

 - Friar's (food)
Sini pun fast food gak...
Menu sini macam coleslaw, fries....

***Esok saya sambung cite lagi kkkk***
**tak larat nak type dah nie**


Day 1 Off to Melaka dan JB

Aktiviti kami bermula jam 8.30 pagi ke Melaka dulu sebab nak singgah ambik nenek dan sedara-sedara yng berkumpul di Melaka.

Jam 12.00 kami bergerak ke Johor melalui jalan dalam; AMJ. (Antara Melaka Johor).


Sampai hotel around 3pm. Terus check in.
Rehat semua bagai then bawa anak-anak mandi swimming pool.

Malam plak kami pergi ke Segget.
Mula-mula dengar macam Seagate rupanya Segget.
Tanya makcik kenapa nape nya pelik 'segget'
Nama segget tue sempena nama Sungai Segget.
Itu je cerita nya...
Ada apa kat Segget? Segget nie sebenarnya Bazar Malam.. Alaaa macam uptown gak ler....
Semua barang murah2, boleh nego harga...
Lokasi Segget nie kat dengan bangunan OCBC.
Kami parking kar bangunan tue. Parking kena bayar RM3.
Kami takde beli apa pun kat sana sebab hati semua orang dah ada kat USS..
Hehehe.. Kecoh kan??

Sep 19, 2012

Sofy Free Trial


Suka cuba mencuba tak?
Kalau suka, cuba plak brand Sofy.
Saya tak pernah try. Ni baru nak request.
Siapa nak try click sini.




Sep 15, 2012

Sep 14, 2012

Husband & Wife

Gambar bawah nie, me otw to govt clinic for Rania chekup...

 After that, we havng our breakfast at Dome, Alamanda







Us




Kain untuk Hari Raya Aidiladha

Syawal belum habis dah shopping baju raya plak... hehehe
Saya beria plak nak bat jubah tahun nie.
Plan ajak hubby pergi Jakel beli kain ntuk jubah.
Last-last beli 3 kain kau...
Tau sebab apa?? Pandai promoter tue racun au suh beli kain...
Kan dah sambar 3....
Hubby jeling je... huhuhu

Yang peliknya, nape mata nie asyik nak pandang hijau je.
Padahal saya minat kuning... kenapa hijau plak yer....

Bila pergi jumpa Kak Ina Dzull - Tailor yg da best, senyum je dia tengok semua hijau....
Kain yg jadi pilihan hati untuk jubah kain yang the first.... atas sekali... cantek tak?
kain yang kedua tue, kain kasa rubiah...
kain yang ketiga tue kain cotton... corat polka dot.

Total kena bayar RM207...
Mahal ke murah? 
Kalau mahal salahkan Jakel, kalau murah jom la pergi shopping kain lagi...


Sep 13, 2012

Plan to USS Part 2



Plan kedua kami ialah tukar duit SGD = Singapore Dolar....

Kami tukar RM1012 dapat SGD 400...
Ntah apa tang nak dishopping kat Singapore tu ye...
Plan nak beli Fridge Magnet the saya buat GA. Tapi ada orang join tak?

GA kakinakl.com

Hoooreeyy! Aktif sikit <angkat tangan, tarik nafas,lepas...>
Kasi semangat sikit hari nie nak draft post.
Hari nie setelah sekian lama saya tak join GA, Kak Ina punya GA jadi pilihan hati untuk saya participate.
Untuk join blog nie memang senang.
Pilih produk kecantikan yang anda tertarik atau inginkan, dan buat ayat ler pasal produk tue..

Nak tahu saya pilih produk yang mana satu???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Maybelline Lip Balm

Saya nak Maybelline Lip Balm GA dari kakinakl.com kerana saya ingin mencuba lip balm brand Maybelline.
Saya memang tak pernah try brand nie sebab selalu pakai brand The Body Shop. Tapi tak salahkan kalau pakai brand Maybelline?
Saya mengalami masalah bibir kering, kusam...
Saya juga gemar lerr kopek-kopek kulit bibir yang kering tue sampai berdarah.
Lepas tue kalau makan pedas ke panas ke, melilau mata tahan pedih...
Padan muka sape suh kopek kan??
Tangan nie memang gatal je nak kopek.
Dah jadit habit tau.

Apa kata kita cuba GA kak ina nie. Mana tahu atas keikhlasan hatikak ina nak bagi blogger cuba produk nie, bibir saya jadi cantik....

Mari kita join GA kakinakl.com....

Sep 12, 2012

Doa untuk anak bijak

Petua dari Ustaz Don.

Happy Birthday Ms Katherine

Semalam masa hi tea, budak office buat Birthday celebration untuk Ms Katherine.
Saya dan kak siti ditugaskan untuk bancuh cocktail...


Kek Secret Recipe..
Sedap gilerrr.. Harga pun mahal gilerr


Kuih muih semua beli jer...
Total RM40


My boss Mr Hairul

My officemate.