- Isi ayam
- 2 tangkai daun sup
- 2 tangkai daun bawang
- 1 batang lobak merah
- 1 biji tomato
- 2 sudu makan minyak masak
Bahan B: (dibancuhkan)
- setengah cawan air
- 1 sudu teh tepung jagung
- 1 sudu teh lada hitam
- 1 sudu teh minyak bijan
- garam secukup rasa
Bahan C: (dihiris)
- 5 biji bawang merah
- 2 ulas bawang putih
- 1 inci halia
- 2 biji cili merah
Cara Membuat:
1. Bersihkan isi ayam
2. Panaskan minyak dan tumiskan bahan yang dihiris sehingga layu.
3. Masukkan ayam dan kacau rata. Biarkan sehingga lembut.
4. Masukkan semua sayur kecuali daun bawang dan daun sup.
5. Apabila layu, masukkan bancuhan tepung jagung dan kacau rata. Biarkan mendidih.
6. Tutup api kemudian taburkan daun sup dan daun bawang.
Lawan dengan telur dadar pun sodap... Tweet