Aug 31, 2011

princess sleeping

my princess sleeping after go berhari raya... tired already. hari raya di merlimau dan serkam

Aug 29, 2011

LAngsir RAya

Sent from my iPhone

Malam Raya

1st Rania menyambut Hari Raya di Melaka

Langsir Raya

Langsir utk bilik tidur

Aug 24, 2011

The Body Shop Wild Cherry

Haaa... nie new promotion from The Body Shop. Product Baru nie... Wild Cherry !!! Normal price RM26, now for promotion diorg bagi RM20 jer... jom kita serbu The Body Shop!

Guardian Free RM5 Voucher 2011

Summary: Check out this great Rm5 voucher promotions from Guardian Pharmacy. All this is yours when you purchase of rm50 or above in a single receipt! This sound pretty easy aren’t it! So hurry and drop by to Guardian today and with every single rm50 purchase, you will only need to pay for rm45 in actual! So this is indeed a great sales, make sure you spread or bring along your friends to this sales to enjoy together this great sales!

Company: .Guardian Pharmacy
Sales: .23 August 2011 – 28 August 2011
Venue: .All Guardian Pharmacy Outlets Nationwide

Aug 17, 2011

Gift from Agent

Thanks to GEDEX
haa nampak tak apa dalam gambar kat atas tue? Baru dapat hadiah from GEDEX. Nie hadiah penghargaan kerana company saya pakai courier service dia. So, untuk ambil hati customer, dorg kasi la gift nie. Saya dapat toiletries bag and bag tag. Thanks GEDEX!! Especially to Mr Fadzil and Ms Chong from Seremban. Murah rezeki saya hari nie.

Hand Painted Shoes | Amaze


sweet kan?


bunga nie cantek la..

Ada berani nak pakai kasut yang ada watak kartun?? Info ni saya dapat kat Harian Metro hari Isnin xsilap. tengok style kasut nie macam gaya santai. Cantik juga... Harga? Harga kasut ini juga berpatutan, bermula daripada RM45 ke atas. Ikut pada corak dan jenis dan saiz... Saya belom lagi cuba untuk membeli kerana kaki saya bersaiz cinderella. Susah nak fit dengan mana-mana brand.

Nak beli??? haaa tgk outlet Amaze kat bawah nie. Kalau nak beli secara online pun boleh. Just gi website Amaze

Ingat Ramdhan Ingat Zakat

haa kengkawan.. kita dah masuk minggu ke tiga berpuasa.. ada lebih kurang 12 hari lagi sebelum abisnya bulan Ramadhan.. kengkawan dah bayar zakat??? haa jgn lengah lengahkan ek.. sekadar pesanan.. untuk kita kita ajerrrr... haa photo bawah nie adalah senarai kadar bayaran zakat untuk tahun nie. hasil dari bloging kat blog sharinginfoz dapat la saya share'kan untul u all ya!
credit;sharinginfoz

Aug 16, 2011

senyum

senyum, xperlu berkata apa-apa... wahh dah macam lagu plak yer. anak mama nie pemurah dengan senyuman yer

jakun

rania jakun dengan kipas nie. pastu rania tarik kipas tue sampai tercabit. bila dah tercabut kipas tue, rania gelak sorang-sorang. dah macam vandalisme lak anak mama nie.

Aug 15, 2011

Ianya mudah dengan TNB e-servis

Tenaga Nasional Berhad (TNB) telah memperkenalkan satu lagi perkhidmatan elektronik iaitu TNB e-services. Dengan wujudnya perkhidmatan ini ianya diharapkan dapat memudahkan lagi pengguna. Dengan hanya log masuk dan daftar di portal e-services ini, pengguna boleh membuat pembayaran bil dalam talian, menyemak sejarah bil penyewa, ataupun mengetahui maklumat terperinci mengenai akaun TNB anda.


Klik sini untuk lama web TNB

Selain itu, penggua juga boleh menggunaka e-services untuk ;-
-Membuat semakan penggunaan elektrik
-Memantau maklumat bil penyewa kediaman dan status pembayaran
-Membuat semakan dan mencetak bil terkini dan terdahulu
-Menjelaskan pembayaran secara online

Aug 13, 2011

Aug 12, 2011

I'm Proud!!

I'm proud with my dad!!
We are Royal Malaysia Navy family!!
He spent a long time in the Navy.

INTBM Raya 2011 Giveaway!!

hadiah giveaway ini adalah BESTTT! so, harus promote kat kengkawan terutama skali BiiBuu Craft! *wink! wink! hehehehe...




INTBM Raya 2011 GA

KAWAN-KAWAN!! Moh kiter join GA nie... Serious comey! Penaja?? BiiBuu Craft
Nak tau lebih lanjut pasal GA nie??
Penaja nie memang kreatif!
tgk nie hasil tangan dari beliau.

Haaa... betul kan?? Den xtipu nye... memang cantekk n kreatif minah nie wat...

Disini den nak ucapkan Selamat Hari Raya to my Lovely husband and my baby Narnia!
This year first time we celeb hari raya together!
(awal lagi nak wish hari raya tapi nie adalah syarat utk GA nie yer! klu xwish xleh menang GA INTBM)

Pepsi Warehouse sales 2011

Summary: .Check out this great warehouse sales of drinks and beverages from Pepsi! Only at Permanis factory this coming week! Here you will find your favorites beverages such as Pepsi, 7 Up, Revive, Pepsi Max, Mirinda Orange, Mirinda Strawberry, Mountain Dew, Sarsi, Tropicana Twister, Lipton Green Tea, Twister Apple, Lipton Ice Tea, and more! This is a great time to stock up for the incoming Raya festive season! So make sure you all grab few boxes here!

Company: Pepsi

Sales: 25 August 2011 – 26 August 2011
Venue: Permanis Sdn Bhd
Lot 5 & 7, Jalan P/5 and P/6, Seksyen 13,
Kawasan Perusahaan 43650 Bandar Baru Bangi
Selangor Darul Ehsan
Tel: 03 8725 3333

Aug 11, 2011

MILO MINI VANS



How To Redeem ?

1. Buy
Buy any of the participating MILO® Products

2.Download Form
Complete the redemption form

3. Send
Send the proof of purchase and the redemption form to:
PROGRAM PENEBUSAN VAN MILO® MINI
16, JALAN SS25/35,
TAMAN MAYANG 47301,
PETALING JAYA

Aug 10, 2011

Jom Beli Kek @ King's Confectionery

18-21 August 2011

King’s Confectionery Annual Appreciation Promotion

Up to 50% Off

Products Offered

Cakes
Bread
Moon Cakes
and more
Time : 8am to 10pm

Location (Tel 603 6272 3633)

King’s Taman Kepong Outlet
A25 Jalan Kuang Bulan
Taman Kepong
Kuala Lumpur

Aug 9, 2011

Ramadhan Cruise Buffet

Haaaa... masih tercari-cari kat mana nak cari buffet ramadhan? Cruise Tasik Putrajaya ada buat promotion utk buffet berbuka. Makan atas cruise tu babe! Romantic kan? Harga? RM70 untul dewasa dan RM50 untuk kanak-kanak.
Ada 2 jenis Cuisine;
-Malay
-Moghul
Ramadhan Cruise - Moghul Cuisine

Ramadhan Cruise - Malay Cuisine
Untuk buat reservations please email sales@cruisetasikputrajaya or contact us at 03-88885539 

FB Coupon : Pizza Hut

Haaa sape yang berminat sila click gambar diatas dan print!
Saya sudah print free kat office. hehe nie nama nya ambil kesempatan dalam kesempitan.
Kira murah la kan 3 bijik pizza RM19 je..
Berbaloi baloi!!

Aug 5, 2011

The LeX Slide

Empire Shopping Gallery – Lex Slide – World’s Tallest Indoor Tube Slide!!


Harga utk individu/group

woowww!! ada brani??

R & R

test

testing testing

Aug 4, 2011

Kinderdijk Warehouse sales 2011


Summary: Looking for some of the best brands for your kids, dear parents out there. Check out this warehouse sales from Kinderdijk, with brand such as mattel, fisher price, barbie, hot wheels, baby gees, cars, disney and more. It will be a warehouse just for you and your children to come and have fun here and bring home all these great products home and enjoy it for a long long time. With discount up to 70% it will be a sales hard for you to resist at all.

Company: Kinderdijk

Sales: 5 August 2011 – 7 August 2011

Venue: No.11, Jalan Persiaran KIP 1,
Taman Perindustrian KIP, 52200, Kuala Lumpur.
Tel: 03 6275 8908

Aug 3, 2011

Pasar Ramadhan lebih mahal

Ramadhan dah 3 hari berlalu, xsah kalau bulan Ramadhan mesti ada bazar ramadhan kan. Bagi ai memang wajib utk pergi ke pasar Ramadhan sebab waktu balik kerja 5.30pm. Then nak ambil Rania kat babysitter. Then baru balik rumah. Nak masak?? Sempat ker? Mana sempat. Nak keluar kan ayam,ikan dari fridge lagi kan... So untuk memudah kan kerja, tunjuk je la kat pasar ramadhan.

Dah 2 hari berturut-turut, ai pergi Pasar Ramadhan. Memang mahal harga makanan yang dijual sekarang nie kan? Semalam menu laksa = RM4. Nasi Putih = RM2. Kuih = RM0.40 sebiji. Air = RM2.

Fikir-fikir kan lah kenapa mahal ya?

Aug 2, 2011

TiPs BeRpuasa Buat Ibu menyusu bayi & ibu mengandung....

ni nk kongsi tips untuk ibu menysukn bby n mengandung pada bln puasa...

Walau bagaimanapun, puasa sebenarnya tidak memberi kesan negatif pada penyusuan. Malah terdapat teori yang mengatakan dengan berpuasa, air susu akan menjadi lebih banyak/tidak berkurang kerana kurangnya kita kehilangan air badan melaui kencing, jadi air dalam badan akan dibekalkan kepada kilang susu.
Sebenarnya, seorang ibu menyusu tetap boleh menyusukan seperti biasa, selagi dia tidak mengalami dehidrasi. Kerana itu, amatlah disarankan ibu menyusu dan mengandung agar mengambil air yang cukup pada sebelah malam (dan waktu sahur) untuk memastikan keperluan cecair badan dipenuhi, dan menggantikan air yang sudah hilang semasa berpuasa.
 
Amat penting untuk menjaga dan mengawal dehidrasi daripada berlaku. Tanda-tanda berlakunya dehidrasi yang teruk:-
* Berasa hendak pitam terutama selepas mengepam dan menyusukan bayi.
* Berasa sakit kepala dan seperti hendak demam.
* Air kencing menjadi pekat dan berbau kuat.
* Terasa loya dan ingin muntah.
* Rasa menggigil.
* Berasa lemah dan sakit otot.
* Mudah marah dan emosi yang tidak stabil.
 
Bagi ibu mengandung pula, selain di atas:

* Pergerakan bayi yang tidak normal.
* Berlakunya kontraksi.

Untuk mengelakkan dehidrasi yang teruk, amatlah penting untuk kita mengambil makanan/minuman yang mengandungi jumlah cecair yang banyak. Bagi ibu menyusu dan mengandung, sekurang-kurangnya 2liter air sehari diperlukan bagi menjaga keseimbangan bendalir badan.
Antara langkah untuk mengelakkan dehidrasi:-



* Banyakkan pengambilan cecair.

* Makan buah-buahan, bubur, sup dan makanan yang berkuah dan mengandungi air.

* Kurangkan mengambil terlalu banyak gula dan garam kerana ia boleh menarik keluar air dari sel.

* Mengambil vitamin C.

* Berehat secukupnya.

* Mengambil minuman Isotonic seperti Performance Drink.
 
Kenapa saya mencadangkan Performance Drink selain minuman isotonik lain? Kerana ia mengandungi kuantiti gula yang rendah berbanding minuman isotonik di pasaran, dan tidak berkarbonat.
 
Walau bagaimanapun, seorang ibu yang menyusu atau mengandung mesti sedar akan keistimewaan yang diberikan oleh Yang Maha Esa dalam menjalani ibadah puasa, yakni rukhsah atau keringanan sekiranya menghadapi kesulitan. Bukanlah satu benda yang baik untuk meneruskan puasa hingga menjejaskan kesihatan terutama anak yang disusui dan dikandung, kerana ‘hadiah’ dari-Nya sudah disediakan, dan anak itu lebih diutamakan haknya.
 
Antara petua dan tips lain bagi ibu menyusu di bulan puasa:

* Banyakkan memakan kurma dan makanan penambah susu seperti sayuran hijau, oat, dan sebagainya.
* Jangan skip sahur (lagipun sahur tu sunat).
* Banyakkan sesi penyusuan dan mengepam, terutama di waktu malam dan waktu sahur.
* Banyakkan bertenang.
* Mengambil supplement seperti vitamin B complex.
* Cuba makan dan minum sedikit-sedikit dan kerap pada waktu malam (takut bloated pula bila sekaligus).
* Bawa sebotol air semasa jemaah terawikh dan minum sedikit antara rakaat2.
* Banyakkan berdoa dan berfikiran positif.
 
Jangan berasa gusar atau bersalah bila terpaksa berbuka (dengan sebab2 yang kukuh, bukan sengaja berbuka dengan menjadikan alasan mengandung/menyusu) kerana kemuliaan seorang ibu yang diberi oleh-Nya, hak anak lebih diutamakan. Tidak ada faedah kalau ibu tega untuk berpuasa, sedangkan anak kehausan dan kelaparan. Walau bagaimanapun, lakukan semuanya untuk mendapat keredhaan Allah semata-mata, bukan untuk nampak mulia di mata manusia.
Selamat berpuasa dan berbahagia bersama anak tercinta!
TQVM kpda My Super Kids krana brkongsi ilmu berguna ini... :)

ONLINE SHOPPING


Tadi order kat KIRANNA SHOP beg nie... klu dah dapat Rai feedback yer. Hopefully esok sampai la..

List of Harry Potter Movies

All the spells from the Wonderful Wizarding World of Harry Potter!

1.) Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (also known as “Harry Potter and the Philosopher’s Stone” in England and the rest of the UK)(2001)

2.) Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

3.) Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

4.) Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

5.) Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

6.) Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

7.) Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

8.) Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)