Feb 28, 2011

Hari Kraf Kebangsaan 2011 (HKK)


Hari Kraf Kebangsaan 2011 berlangsung dari  23 Februari lalu hingga 7 Mac ini di Kompleks Kraftangan Malaysia, Jalan Conlay, Kuala Lumpur. Apa yang ada di HKK? Terdapat pelbagai jenis  tekstil, hasil rimba, hasil tanah, logam dan aneka kraf.

Nenek Rania @ my mum semalam pergi la HKK nie bertujuan nak cari bakul baby for Rania... Kata nya boleh letak Rania dalam bakul tue untuk cukur cambul dan akikah pada 19 March nanti.

Tapi bila engok nenek Rania balik jer.... bukan bakul Rania je yang nenek beli, bekas untuk letak kek, bakul untuk letak barang toiletries Rania pun ada. Then dulang siap ada ukir-ukir dan tempat gamtung kunci.

Shopping sakan ye nenek dan atuk Rania nie...  

Tesco baru Nilai dibuka


NILAI - Tesco Stores (Malaysia) Sdn. Bhd. (Tesco) di Bandar Baru Nilai di sini diserbu orang ramai sempena pembukaan pasar raya besar itu semalam.
Orang ramai mula mengunjungi pasar raya itu seawal pukul 9 pagi bagi mendapatkan pelbagai produk yang menawarkan harga menarik.
Seorang pelanggan, Suhaimi Yusuf berkata, dia datang bersama keluarganya kerana mahu membeli pelbagai barangan yang dijual pada harga istimewa.
Katanya, dengan pembukaan Tesco ini, dia tidak perlu pergi ke cawangan Tesco Extra Seremban 2 untuk membeli barangan keperluan harian.
"Saya sebelum ini pergi ke Tesco Extra Seremban 2 untuk membeli barangan keperluan tetapi sekarang, saya tidak perlu pergi jauh untuk tujuan itu.
Credit: Kosmo!
//dah abis pantang nie nak ajak hubby g terjah Tesco Nilai//